5 februari 2023 ‘Winterreise’ Schubert

Tenor Harry van Berne en pianist Marien van Nieukerken brengen op zondag 5 februari de complete liederencyclus ‘Winterreise’ van Schubert ten gehore in het Witte Kerkje in Baarn

Toepasselijker kan het niet, midden in de winter luisteren naar deze bekende liederen. In 1823 schreef de dichter Johann Ludwig Müller de gedichtencyclus ‘Die Winterreise’. Het waren roerige tijden waarin het werk van Müller met zijn verholen maatschappijkritische teksten door de burgers werd (h)erkend. Franz Peter Schubert (1797-1828), die de gedichten in 1827 op muziek heeft gezet, heeft van de liederen een persoonlijk verhaal gemaakt.

Winterreise op.89 is volgens de musici niet alleen een politiek-maatschappelijk manifest maar ook een zoektocht van de mens naar zichzelf in zijn reis naar de dood met alle dromen, liefde, verwachtingen, teleurstellingen en verwondingen die daarbij horen.

De 24 liederen zijn te beluisteren in het sfeervolle Witte Kerkje, waar vanwege de goede akoestiek veel concerten plaatsvinden. De organisatie is in handen van de kerkgemeenschap Vrijzinnig Baarn.

Praktisch:

  • Zondag 5 februari 2023 om 15.00 uur in het Witte Kerkje, Kampstraat 8 in Baarn.
  • Het concert duurt een uur en een kwartier.
  • Na afloop is er gelegenheid om bij een drankje na te praten.
  • Bij de uitgang wordt om een bijdrage gevraagd!

Vergelijkbare berichten