René van den Beld in het Witte Kerkje

‘Van poppenkast tot podcast – met groet van Paulus’ is de titel van een cabareteske bespiegeling van René van den Beld op zondag 9 oktober in het Witte Kerkje in Baarn. Richard Vos begeleidt hem op piano en cello.

René van den Beld (1944) is emeritus predikant en zeker geen ‘doorsnee dominee’. Naast het predikantschap en later interim-predikantschap heeft hij cabaretvoorstellingen gemaakt vanuit zijn interesse voor theologie, filosofie en literatuur. Hij speelde in het Utrechtse Schillertheater het programma ‘Rondjes om de kerk’ en ging er het land mee in. Andere programma’s zijn: Paulus, reiziger met bagage; ‘Menswording op kousenvoeten’; ‘Al te goed is buurmans gek’; ‘Vertel eens wat over vriendschap’ en ‘Paulus popelt op de Piazza del Popolo’. Het laatste programma (2019) is, na een succesvolle première in de Maria Christinakerk in Den Dolder, vanwege corona slechts tweemaal gespeeld. In dit nieuwe programma van René van den Beld komen teksten voor die ook in het laatste programma waren opgenomen.

Richard Vos is een veelzijdig musicus en koordirigent. ‘Van huis uit’ is hij kerkmusicus. Naast het beoefenen van de vele aspecten van muziek in de liturgie is hij ook bezig met kamermuziek. Dit bracht hem ertoe om cello te gaan spelen. Ook werkt hij aan het technisch onderhoud van orgels, harmoniums en klavecimbels.

Het Witte Kerkje is de thuishaven van Vrijzinnig Baarn. De vieringen en activiteiten staan open voor een brede groep belangstellenden. Het aansprekende interieur en de goede akoestiek zorgen ervoor dat het kerkje regelmatig in gebruik is voor concerten en koorrepetities. Voor corona waren er naast de vieringen ook geregeld culturele activiteiten. Met de voorstelling van René van den Beld wil het bestuur daar opnieuw een impuls aan geven.

Praktisch:

  • Zondag 9 oktober om 15.00 uur in het Witte Kerkje, Kampstraat 8 in Baarn.
  • De voorstelling duurt ruim een uur.
  • Na afloop is er gelegenheid om bij een drankje na te praten.
  • Er is een deurcollecte. De opbrengst gaat naar de artiesten.  

Vergelijkbare berichten